Acryl schilderijen door Rinus van Zweeden

Datum
tot
Locatie
Stadskantoor

Na een carrière in de techniek, maakte Rinus van Zweeden na zijn pensioen de stap naar de kunst. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te Eeklo in België en verdiepte zich in tekenen, aquarel en kunstgeschiedenis. Thans gaat zijn voorkeur uit naar acryl schilderijen.


In 1943 ben ik geboren in het hart van Zeeland, in Goes. Al vroeg kwam mijn gevoel voor techniek naar voren wat resulteerde in de opleiding scheepswerktuigkundige. Na het afronden van de studie ben ik in dienst getreden bij de Holland-Amerika Lijn. Na 9 jaar in diverse rangen als scheepswerktuigkundige te hebben gevaren heb ik de overstap gemaakt naar een walbaan bij DOW chemical te Terneuzen. In 1998 deed zich de mogelijkheid voor om met prepensioen te gaan op 55-jarige leeftijd.

Schilderij Zeeuws Meisje door Rinus van Zweeden


Om mijn vrije tijd zinvol te besteden ben ik naar de Academie voor Schone Kunsten te Eeklo in België gegaan en heb daar de 5-jarige opleiding tekenen, aquarel en kunstgeschiedenis gevolgd. Mede door inspirerende docenten Bard Boon, Patrick Ysebaert en Hilde Barbier is dit de start geweest voor mijn artistieke ontplooiing.

Schilderij Vrouw door Rinus van Zweeden


In Terneuzen en Goes twee succesvolle exposities mogen houden daarnaast aquarellen verkocht via een veiling. Thans gaat mijn voorkeur uit naar acryl schilderijen.

Schilderij Vrouw door Rinus van Zweeden

'Cubaan'

Schilderij 'Cubaan' door Rinus van Zweeden