Het Vertelarchief

Zou u graag uw geschiedenis en misschien ook wel die van uw familie ‘vereeuwigen’? Meld uzelf dan aan voor ons project Het Vertelarchief! Wij zijn op zoek naar mensen die een bijzonder verhaal of een mooie herinnering met ons willen delen over onderwerpen uit de Goese geschiedenis.

Foto: Tannie de Jonge

Rien de Jonge uit Kloetinge tijdens een interview voor ziekenomroep Nomen Nesico in 1995.

Uw archief, uw verhaal

Hoe zag de geschiedenis van Goesenaren er precies uit en wat hebben zij en de stad de afgelopen decennia precies bereikt? Op initiatief van het Gemeentearchief Goes vertellen Goesenaren, of andere betrokkenen, bijzondere verhalen over het leven, wonen en werken in Goes van toen.

We hopen op deze manier een nog nauwkeuriger beeld te kunnen schetsen van het verleden, naast het al bestaande historische materiaal dat het archief tot zijn beschikking heeft. Het kan zomaar zo zijn dat uw verhaal zal dienen als de enige beschikbare informatiebron over een bepaalde plaats, gebeurtenis of persoon. Met behulp van Het Vertelarchief proberen we juist die verhalen toegankelijk te maken voor het publiek, en vullen nog nooit eerder onthulde verhalen onze geschiedenis letterlijk aan.

Aanmelden

Heeft u, of hebben uw grootouders een bijzonder verhaal, een mooie herinnering of een ontroerende anekdote over onderwerpen uit de Goese geschiedenis? We zijn voornamelijk op zoek naar verhalen over de volgende onderwerpen:

  • 't Soepuus
  • Fruitcorso
  • De markt
  • Verdwenen beroepen, winkels, sportverenigingen
  • Watersnoodramp
  • Belevenissen en indrukken over de Tweede Wereldoorlog

Unieke verhalen over andere onderwerpen of bijzondere objecten in uw bezit zijn uiteraard ook meer dan welkom!

 

Aanmelden voor Het Vertelarchief kan per e-mail via gemeentearchief@goes.nl o.v.v. ‘‘Vertelarchief’’ of telefonisch via 0113 249 783. Wij gaan graag met u in gesprek!

Aan Het Vertelarchief voegen we regelmatig nieuwe verhalen toe. Dus houd onze website goed in de gaten. Een overzicht van de verhalen is hier straks te vinden.