Het Vertelarchief

Welkom bij het Vertelarchief. Op deze pagina kijk en luister je naar inwoners van Goes en daarbuiten, die bijzondere verhalen en herinneringen delen over vroeger. Reis door de tijd en ontdek de rijke geschiedenis van onze stad en dorpen.

Verhalen over vroeger

In het gemeentearchief staan kastenvol aan waardevolle documenten. Hierdoor weten we veel over de geschiedenis van Goes. Maar om de historie van Goes beter te begrijpen, zijn de herinneringen en verhalen van Goesenaren zelf misschien nog wel belangrijker dan de officiële documenten. Wat zou het zonde zijn als deze verhalen over vroeger verloren gaan. We willen deze bewaren en doorgeven aan toekomstige generaties. Dit helpt ons om de geschiedenis van Goes tot in de fijnste details te begrijpen. In de video’s van het Vertelarchief komen verhalen van vroeger tot leven, recht voor je neus. 

Elke maand zetten we een nieuwe video online, dus houd deze pagina goed in de gaten!

Het Vertelarchief: Roos Spelier - Lunchcafé Het Stadhuis
Vertelarchief: Kitty van Arenthals-Haasdonk - De bevrijding van Goes

Vertellers gezocht: Deel jouw verhaal

Help je mee om de geschiedenis tot leven te brengen? We waarderen het enorm als jij jouw verhaal wil delen. Of je nu herinneringen hebt aan de bruisende markt, verdwenen ambachten, winkels of sportverenigingen, de watersnoodramp of de ingrijpende periode van de Tweede Wereldoorlog, ieder verhaal is voor ons van onschatbare waarde. We leggen jouw verhaal graag vast op film zodat iedereen dit kan beluisteren, uiteraard met jouw toestemming. Op deze manier draag je bij aan het rijke culturele erfgoed van Goes.

Neem contact met ons op

Heb je verhalen, hoe klein of hoe groot ze ook, of bezit je oude documentatie, objecten, of foto’s? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via de e-mail: gemeentearchief@goes.nl onder vermelding van ‘Vertelarchief’, of telefonisch via 0113 249 783. 

Bekijk video's uit het Vertelarchief