Op Goese Grond

‘Op Goese Grond’ is een nieuw videoproject van het Gemeentearchief van Goes. De video’s nemen kijkers mee op erfgoedontdekking door Goes en haar dorpen. Ontdek ons rijke culturele erfgoed, waarin zowel hedendaagse als historische verhalen samenkomen. Van indrukwekkende historische gebouwen tot opmerkelijke personen en intrigerende feiten, onze video’s bieden een boeiende kijk op hoe het verleden en het heden met elkaar verweven zijn.

Ontdek ons archief in de eerste video

Op dit moment is de eerste video hieronder te bekijken. Hierin geeft onze archivist Frank de Klerk een rondleiding door het Goese Gemeentearchief, waar we veel bijzondere en oude schatten bewaren.

Op Goese Grond: De Archiefbewaarplaats

Op Goese Grond en het Vertelarchief

De video’s van Op Goese Grond staan los van de video’s van het Vertelarchief, een project dat het Gemeentearchief in november 2023 lanceerde. In het Vertelarchief delen inwoners van Goes en daarbuiten hun persoonlijke verhalen van vroeger. Het Gemeentearchief zet in de video’s van Op Goese Grond juist locaties met een uniek verhaal in de schijnwerpers. Samen geven de video’s van Op Goese Grond en het Vertelarchief een breder beeld van de geschiedenis van Goes.

 

Heeft u ideeën voor een locatie?

Bent u altijd al benieuwd geweest naar het verhaal achter een bepaalde plek of een specifiek gebouw in onze gemeente? Laat het ons weten! Wie weet ziet u het terug in een volgende video. Deel uw idee via gemeentearchief@goes.nl of via 0113 249 783.