Bos Men Shop Hofleverancier

Bos Men Shop uit Goes bestaat 100 jaar, en mag zich nu officieel Hofleverancier noemen. Het predicaat werd vrijdag uitgereikt aan Eefje en Cees Bos door burgemeester Margo Mulder en Commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman.

Modezaak 'Bos Men Shop' heeft afgelopen vrijdag het officiële predicaat ‘Hofleverancier’ mogen ontvangen. Het predicaat werd uitgereikt door burgemeester Margo Mulder en Commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman aan Cees en Eefje Bos, de huidige eigenaren van de zaak.

Het predicaat Hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I. Sindsdien wordt het toegereikt aan kleine en middelgrote ondernemingen die minstens 100 jaar bestaan. Ook moet de onderneming van onbesproken gedrag zijn en moet het bedrijf een duidelijke ontstaansgeschiedenis hebben. Hiervoor heeft archivaris Frank de Klerk onderzoek gedaan in de collectie van het Gemeentearchief Goes.

Wethouder Cees Pille, burgemeester Margo Mulder en Cees Bos met het predicaat Hofleverancier
De uitreiking van het predicaat in het stadhuis op de Grote Markt. Op de foto staan wethouder Cees Pille, burgemeester Margo Mulder en eigenaar van de winkel Cees Bos. Foto door Yolanda Pronk

Het was Johannes Bos die de modezaak opende op 4 maart 1922. Geboren in 1882 te Bedum, Groningen vestigt Bos zich uiteindelijk in Goes in 1911. Hij werkt dan nog bij Firma Wilking, een moderne kledingwinkel uit Hulst met meerdere vestigingen. Bos wordt bedrijfsleider bij het dochterbedrijf in Goes. Na elf jaar begint hij zijn eigen winkel aan Ganzepoortstraat 13.

merk van een Bos Kleedingmagazijn rekening
Oude rekening van Bos Men Shop uit 1954, toen nog bekend als "Bos' Kleedingmagazijn"

Johannes Bos opent zijn winkel op 4 maart 1922 aan Ganzepoortstraat 13, zoals hierboven te lezen in het krantenknipsel afkomstig uit de Nieuwe Zeeuwsche Courant. Klik hier voor de advertentie op Krantenbank Zeeland.

Krantenbericht voor de nieuwe zaak van Johannes Bos