Kloecke Vrouwe

Datum
tot
Locatie
Stadskantoor

Een pop-up portretgalerij met illustraties geïnspireerd op tien kloeke vrouwen uit de geschiedenis van Goes gemaakt door grafisch ontwerper Evelien van der Peijl, met foto's uit het gemeentearchief van Goes.

Kloeke vrouwen uit Goes

Grafisch ontwerper Evelien van der Peijl liet zich inspireren door de levens van sterke en karaktervolle vrouwen uit Goes. Vrouwen die allen op hun eigen wijze van grote waarde zijn geweest. Soms met grote landelijke bekendheid, maar zeker zo vaak onterecht onderbelicht in de geschiedenisboeken. 

Evelien maakte illustraties met hedendaagse interpretaties van de historische verhalen. Tijdens het weekend PopMonument Goes waren ze al eens te bewonderen, en nu ook in de maand oktober in de hal van het Stadskantoor. 


Over Evelien van der Peijl

Evelien werkt op de fijne grens tussen grafisch ontwerp en illustratie. Projecten ontstaan door persoonlijke idealen of interesses naar maatschappelijke thema's en de historische achtergronden ervan.

Met een interesse voor historie is ze veel bezig met het vele archiefmateriaal wat online tot haar beschikking  staat. Het idee dat de mens zichzelf sinds het begin der tijden vastlegt intrigeert haar en houdt haar bezig in haar commerciële en autonome werk.

Poster "Kloecke Vrouwe" met collage van foto's van vrouwen in Zuid-Bevelandse streekdracht