Oude foto's van Goes - Willem de Kooning Academie

Robbin Putter zoekt in een database naar oude foto's van Goes, daarbij geassisteerd door archiefmedewerker Martin Zuidhof.

Robbin Putter zit in het tweede jaar van de opleiding Ruimtelijk Ontwerpen aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij kwam langs om oude foto's te zoeken voor een schoolopdracht.

Lijn met vijf stadsgezichten

De opdracht is om een essay te schrijven over een stad naar keuze en daarbij vanuit een punt in het centrum een lijn te trekken naar de periferie en op die lijn vijf stadsgezichten te prikken. Die vijf punten moet ze beschrijven en de geschiedenis en functie ervan weergeven. Robbin koos Goes en als vijf punten de Grote Markt, de Oostwal, de stadshaven, de televisietoren en het Goese Meer.

Essay en filmpje

Ze maakte zelf al foto's van de tegenwoordige situatie en bij het Gemeentearchief zoekt ze nu naar oude foto's van die plekken. De resultaten verwerkt ze niet alleen in een essay, ze maakt ook een filmpje met de oude en nieuwe foto's.

Robbin koos Goes omdat ze er geboren is en omdat haar ouders er nog in de buurt wonen. Zo kan ze het gemakkelijk combineren vanuit Rotterdam.

Oktober 2018

Robbin Putter zoekt in een database naar oude foto's van Goes