Project stadsgeschiedenis - Luzac Lyceum

Leerlingen uit verschillende klassen en docenten van het Luzac Lyceum waren bij het Gemeentearchief om gegevens te verzamelen over de geschiedenis van Goes. In groepjes werkten de leerlingen diverse thema's uit: de ontstaansgeschiedenis van Goes, de haven, schutterijen en stadswallen, markt en stadhuis, en bekende gebouwen. Zij presenteren hun project tijdens een afsluitende bijeenkomst waar behalve docenten en leerlingen ook de ouders van de leerlingen uitgenodigd zijn. Het project is een initiatief van docente Saskia Bosch.

In het midden, staand naast archiefmedewerker Frank de Klerk, docente Saskia Bosch.
In het midden, staand naast archiefmedewerker Frank de Klerk, docente Saskia Bosch.

Na een inleiding en een rondleiding oriĆ«nteerden de leerlingen zich op het materiaal en kozen zij in groepjes een van de thema's. 

Archiefmedewerker Frank de Klerk verzorgt in de studiezaal een inleiding over de geschiedenis van Goes
Archiefmedewerker Frank de Klerk verzorgt in de studiezaal een inleiding over de geschiedenis van Goes en de bronnen die de leerlingen kunnen gebruiken.

Voor de presentatie kiezen de leerlingen een eigen vorm. Dat kan bijvoorbeeld een tentoonstelling zijn, een krant, een collage of een toneelstuk.

 

Juni 2016

Rondleiding door de archiefbewaarplaats
Rondleiding door de archiefbewaarplaats. Frank de Klerk vertelt de leerlingen over de collectie en de bewaaromstandigheden.