Watersnoodramp 1953

Op 1 februari 1953 vond de Watersnoodramp plaats. Onder invloed van zware storm en springvloed braken vele dijken in Zuidwest-Nederland.

Lesbrief

Het gemeentearchief van Goes en dat van Noord-Beveland hebben in 2008 een lesbrief uitgebracht over de oorzaken en gevolgen van de watersnoodramp die grote delen van Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant trof. Deze kunt u onderaan deze bladzijde downloaden.

Het lesmateriaal is bestemd voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het gemeentearchief Goes verzorgt op aanvraag gastlessen.

Ooggetuigen

Heeft u herinneringen, foto's of andere zaken die betrekking hebben op de Watersnoodramp? U kunt deze mailen naar gemeentearchief@goes.nl

De herinneringen van ooggetuige Rinus de Regt kunt u onderaan de bladzijde downloaden.

Krantenbank Zeeland

Documenten als binnen- en buitenlandse kranten, krantenknipsels, tijdschriften, brochures, boeken, ooggetuigeverhalen en nog veel meer over de watersnoodramp zijn bijeengebracht in Krantenbank Zeeland. De documenten zijn afkomstig uit de collecties van de Zeeuwse Bibliotheek, het Watersnoodmuseum en het gemeentearchief Schouwen-Duiveland. U vindt dit materiaal op www.krantenbankzeeland.nl in de tabel rechts onder 'krant', helemaal onderaan (onder de Zierikzeesche kranten).

Watersnoodramp 1953

De Noorddijk in Wolphaartsdijk in 1953

De Noorddijk in Wolphaartsdijk in 1953