Wiki voor stadsgidsen - Hogeschool Zeeland

Daniëlle Kriekaard, eerstejaarsstudente International business and language aan de Hogeschool Zeeland, zocht bij het Gemeentearchief naar informatie over tien monumenten in Goes.

Wikipedia over monumenten in Zeeland

Voor het vak Desk research werkt ze aan een project dat tot doel heeft een soort Wikipedia over monumenten in Zeeland te maken, waarop stadsgidsen snel informatie kunnen vinden. De hogeschool werkt hiervoor samen met VVV Zeeland.

Daniëlle, afkomstig uit Krabbendijke, koos voor Goes. Medestudenten doen hetzelfde over monumenten in bijvoorbeeld Vlissingen en Middelburg. De tien monumenten die Daniëlle koos, zijn de Grote Kerk, de Stenen Brug, het Stadhuis, Huis De Baerse, de Strafgevangenis, het Soepuus, het Gotische Huis, 't Beest, het Manhuis en het Weeshuis.

Feiten en fictie

Bij het vak Desk research leren de studenten onderzoek te doen. Eerst oriënteren, op internet en in de literatuur, nu moet ze meer de diepte in en ook andere bronnen gebruiken. Niet alleen feiten over de monumenten moet ze boven water zien te krijgen, ook fictie moet erbij. Verhalen over de monumenten, desnoods zelf verzonnen. Vervolgens zetten ze een stadswandeling uit.

Mei 2017

Daniëlle Kriekaard