Academische zitting 2022

De elfde editie van het Educatieproject van het Gemeentearchief Goes is vandaag succesvol afgerond in de Raadzaal, waar elke groepje zijn of haar onderzoek presenteerde aan elkaar en aan de juryleden. Dit jaar bestond de jury uit wethouder Martijn Vermeulen, docent Teo van Middelkoop en archiefmedewerkers Frank de Klerk, Willy van Meegen, Yannicke Kloosterman en Iris Dingemans.

Dit jaar hebben in totaal 43 leerlingen van het Calvijn College in de periode van april tot en met juni in de studiezaal gewerkt met archiefmateriaal. Ze onderzoeken een onderwerp naar keuze aan de hand van originele documenten. De onderwerpen sluiten alle aan op de lesstof. Voor meer informatie over het project, zie de gerelateerde pagina’s rechts.

Raadszaal met leerlingen Calvijn College
Academische zitting in volle gang

Mireille de Bel, Joëlle Biesma en Emma Kuipers met hun werkstuk over Annie M.G. Schmidt kregen de eerste prijs.

3 leerlingen en wethouder martijn vermeulen

Suzan de Visser, Sandra Hoogerland, Harriët Noordman en Ruth de Korte ontvingen de tweede prijs voor hun onderzoek naar zuigelingensterfte.

3 leerlingen en wethouder martijn vermeulen

Arne Aarnoudse, Jurre van Dijk, Pieter Eikelboom en Benjamin Kater ontvingen de derde prijs met hun onderzoek naar de bevrijding van Zeeland. 

4 leerlingen en wethouder martijn vermeulen

Docent Teo van Middelkoop vertelt over het belang van wetenschappelijk onderzoek.

Teo van Middelkoop

Drie scholieren van het Calvijn College vertellen na afloop wat ze van het project vinden. 

3 scholieren van het Calvijn College